Σουλτς: Αυξημένος κοινοβουλευτικός έλεγχος στα προγράμματα βοήθειας

 

Την ανάγκη να υπάρχει αυξημένος κοινοβουλευτικός έλεγχος στα οικονομικά προγράμματα βοήθειας, επισημαίνει  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,  στην απάντησή του προς την επιστολή του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τις διαρροές των συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ των WikiLeaks για το ελληνικό πρόγραμμα. 

Στην απάντησή του ο κ. Μάρτιν Σουλτς δείχνει τον δρόμο για περισσότερη διαφάνεια στις διαπραγματευτικές διαδικασίες και προς τη νεοσυσταθείσα Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Πρόγραμμα: «Η συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, είναι ένα σαφές παράδειγμα την αναγκαιότητας για αυξημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να προσπαθήσει να αποσαφηνίσει πλήρως τη θέση του καθενός από τους εμπλεκόμενους φορείς, και να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες μέσω των οποίων διεξάγονται ο διαπραγματεύσεις, είναι διαφανείς».

Ο κ.  Δημήτρης Παπαδημούλης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, είχε θέσει στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ζήτημα της στάσης του ΔΝΤ όσον αφορά την διαπραγμάτευση καθώς και την πολιτική αστάθεια που τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Ο Δημ. Παπαδημούλης απευθυνόμενος στον Μ. Σουλτς, μεταξύ άλλων είχε τονίσει πως «χρειάζεται από την πλευρά μας μία ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here