Σουηδία: Μια μαύρη γυναίκα απέναντι σε 330 νεοναζί

Τριακόσιοι τριάντα μέλη του ναζιστικού μορφώματος «Κίνημα Αντίστασης»  έκαναν παρέλαση στη πόλη Borlänge, της επαρχίας Dalarna, της Σουηδίας. Οι ναζιστές προσπάθησαν να συσπειρώσουν, για την πορεία αυτή, ναζιστές από τις γειτονικές χώρες αλλά δεν κατάφεραν να τους κινητοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης τους μια μαύρη γυναίκα, η Tess Asplund, μέλος της Πρωτουβλίας του Dalarna ενάντια στο Ρατσισμό, στάθηκε μπροστά τους με τη γροθιά της υψωμένη.

Η Asplund περιγράφει σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό την στιγμή που αποφάσισε να σταθεί μπροστά τους.

«Δεν νομίζω ότι το σκέφτηκα ιδιαίτερα, απλά το έκανα», δήλωσε. «Απλά σκέφτηκα: πρέπει να σταθείς εκεί. Τότε ένας από αυτούς με κοίταξε έντονα στα μάτια και το ίδιο έκανα κι εγώ. Κανένας από τους δυο μας δεν μίλησε. Στη συνέχεια, η αστυνομία ήρθε αρκετά γρήγορα και με πήρε μακριά».

Δόξα και τιμή σε αυτή τη μαύρη γυναίκα. Η κίνησή της ας γίνει παράδειγμα μίμησης αντίστασης στο φασισμό. Να αντισταθούμε στους φασίστες όπως μπορούμε, χωρίς όμως να δειλιάζουμε.

Και αντίσταση στο φασισμό δεν είναι ο μαχητικός αντιφασισμός αλλά κάθε πράξη που στρέφεται  ενάντια στις διακρίσεις και την καταπίεση.

με πληροφορίες από: https://kollectnews.org

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here