«Σουηδία, η χώρα του βιασμού» λένε στο αεροδρόμιό τους οι Τούρκοι, σε αντίπραξη

Η πολιτική έχει ξεπέσει και αλλού. Αυστριακοί και Σουηδοί (ο καθένας για τους λόγους του, αλλά βασικά λόγω ρατσισμού που εκφράζεται πολιτικά ανώδυνα) έχουν εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία εστιάζοντας στο ότι στην χώρα η θρησκεία επιτρέπει το γάμο με ανηλίκους παρότι ο νόμος ορίζει ως ηλικία συγκατάθεσης τα 18.

Πινακίδα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ χαρακτηρίζει την Σουηδία «χώρα βιασμού»

Πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας για το θέμα (που αμφισβητεί το νόμο όταν αφορά σε γάμο, ώστε να μη θεωρείται βιασμός ο γάμος με ανήλικο) πυροδότησε ουσιαστικά ένα σωρό αντι-ισλαμικά και ρατσιστικά σχόλια που όμως επειδή στοχεύουν στον Ερντογάν και όχι σε πρόσφυγες ή μετανάστες, είναι πολιτικά ως φαίνεται δεκτά.  Οι Τούρκοι από πλευράς τους αναφέρουν ότι το Συνταγματικο Δικαστήριο ζήτησε όχι αλλαγή του νόμου αλλά διαφορετική κατηγοριοποίηση ποινών φυλακίσεων ανά ηλικία δράστη σε θέμα σεξουαλικής κακοποίησης, δηλαδή για διαφορετική αντιμετώπιση του δράστη όταν είναι και ο ίδιος ανήλικος.

Οι Τουρκοι διαμαρτυρήθηκαν εντόνως

  • για ανάρτηση στο αεροδρόμιο της Βιέννης (εκεί που εμφανίζονται κυλιώμενες ειδήσεις) όπου αναφερόταν ο τίτλος «η Τουρκία επιτρέπει το σεξ με παιδιά κάτω των 15 ετών»
  • για ανάρτηση στο ίδιο αεροδρόμιο ότι «Ταξιδεύοντας στην Τουρκια στηρίζετε τον Ερντογάν»
  • για το σχόλιο της σουηδής υπουργού εξωτερικών που ανήρτησε στο τουίτερ τη φράση «Να ανατραπεί η απόφαση που επιτρέπει το σεξ με παιδιά κάτω των 15 ετών στην Τουρκία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε σκάνδαλο τα σχόλια και  «αποτέλεσμα του ρατσισμού και των αντιισλαμικών αισθημάτων στην Ευρώπη». Σημειωτέον ότι σε Αυστρία, Σουηδία και άλλες χώρες υπάρχει υψηλό ποσοστό Τουρκων μεταναστών.

Χτες ως «απάντηση» στο αεροδρόμιο Ατατούρκ εμφανίστηκε μια τεράστια  φωτεινή αφίσα που ανέφερε

  • «Ταξιδιωτική προειδοποίηση: Ξέρετε πως η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό βιασμών παγκοσμίως;» έγραφε η αφίσα στο τμήμα διεθνών αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ατατούρκ.

Δίπλα από το μήνυμα υπήρχε μια εικόνα του πρωτοσέλιδου της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας «Güneş»

  • » που έγραφε: «Σουηδία, η χώρα του βιασμού».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  «Ανατολή» μετέδωσε πως ιδιωτική εταιρεία είχε πληρώσει για τη διαφήμιση.

Ήταν μάλλον απάντηση γενικά προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού στην διαμαρτυρία των Τούρκων για την ειδηση στο αεροδρόμιο της Βιέννης, οι Αυστριακοί  απάντησαν πως ήταν τίτλος εφημερίδας και επρόκειτο για ζήτημα ελευθερίας του τύπου .

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here