Η απάντηση Σόιμπλε στον Ομπάμα για το ελληνικό χρέος

Αμεση ήταν η απάντηση του Βερολίνου στις σαφείς αναφορές του Μπαράκ Ομπάμα ότι απαιτούνται μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα .

Ενδεχόμενη ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε κακή υπηρεσία για την Ελλάδα, υποστήριξε αργά χθες το βράδυ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει η εφημερίδα Passauer Neue Presse.

«Όποιος λέει ότι “θα σας ανακουφίσουμε από τα χρέη σας” προσφέρει στην Ελλάδα κακή υπηρεσία», είπε ο Σόιμπλε, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στις αρχές Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο τραπέζι θα μπουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά και τι μπορεί να γίνει στο τέλος του προγράμματος το 2018.

Ντάισελμπλουμ: Τον Δεκέμβριο θα μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της είναι πιο εποικοδομητικές από ποτέ και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για την ελάφρυνση χρέους της χώρας στη σύνοδο του επόμενου μήνα, δήλωσε από το Λονδίνο ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένη και εργάζεται πολύ πιο εποικοδομητικά απ’ ό,τι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogrοup, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να μιλήσουμε για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε τώρα και τα επόμενα χρόνια μπορεί να οριστεί ένας αριθμός μέτρων για το τέλος του προγράμματος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here