Σκουρλέτης: Πάνω από 8.000 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του αγωγού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τουλάχιστον 8.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν άμεσα για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη. 

Ο κ.Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε ότι τα ποσά τα οποία θα εισπράξουν οι Δήμοι από τους οποίους θα περάσει ο αγωγός -το μήκος του στο ελληνικό έδαφος ξεπερνά τα 500 χλμ.-  τριπλασιάστηκαν, ενώ γίνονται συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με ελληνικές εταιρείες είτε ως κατασκευαστές είτε ως υπεργολάβοι.

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος, παρουσία αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία) και των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Τουρκία), όπως επίσης και της Βουλγαρίας λόγω της συμμετοχής της στο διασυνδετήριο αγωγό IGB.

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας, καθώς εντάσσεται στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την εξασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας στην προμήθεια φυσικού αερίου, μέσω του πλουραλισμού στις πηγές τροφοδοσίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here