Σκουρλέτης: Περισσότερες δόσεις για οφειλές στη ΔΕΗ

Ευνοϊκότερη ρύθμιση με περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας», λέγοντας ότι «μπορούμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό».

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ «υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για τις ληξιπρόθεσμες με 36 δόσεις και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών που δεν τύγχαναν αυξημένης προστασίας. Έδειξε αυξημένα αντανακλαστικά σε όλες τις καταγγελίες ότι έκοψε το ρεύμα. Και υπήρξαν περιστατικά αναληθή, όπως στα Τέμπη όπου ο άνθρωπος έμενε σε μία ιδιοκατασκευή που είχε πέσει το ρελιέ. Ή με τον άνεργο πατέρα 9 παιδιών που όπως αποδείχθηκε δεν είχε κάνει αίτηση να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε εισοδήματα. Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης της ΔΕΗ. Υπάρχει όμως ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργούς ρυθμούς».

Όσον αφορά την διασύνδεση των νησιών ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η διασύνδεση των Κυκλάδων προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ότι η διασύνδεση της Κρήτης θα είναι πραγματικότητα σε 3 – 4 χρόνια και ότι η διασύνδεση των Δωδεκανήσων έπεται της Κρήτης.

Οχι ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Αναφερόμενος ο υπουργός Περιβάλλοντος στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας επανέλαβε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ. «Δεν θα υλοποιηθεί αυτό. Είναι έξω από τους σχεδιασμούς μας, όπως και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Είναι αναπτυξιακό αυτό;», αναρωτήθηκε.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το πλαίσιο για την αγορά ενέργειας, αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί η απελευθερωμένη αγορά να γίνει με βίαιο τρόπο εις βάρος της ΔΕΗ, όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ όπου ουσιαστικά έπαιρνε περιουσία της ΔΕΗ και την έδινε στους ανταγωνιστές της».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here