Σκουρλέτης: Πισωγύρισμα για την Ευρώπη να ηττηθεί το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

Δεν έχουμε δικαίωμα το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να ηττηθεί, θα είναι πισωγύρισμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα Σάββατο στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη λέγοντας ότι περίμενε εδώ και δεκαετίες την προσωπική του δικαίωση.

Ο Π.Σκουρλέτης τόνισε τις δυνατότητες που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, για να σημειώσει ότι «ακολουθήσαμε την παλιά κλασσική λογική της Αριστεράς, τη συλλογική δουλειά», εξαίροντας τη νίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε ως υπουργός ΠΑΠΕΝ σχετικά με τις Σκουριές, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η απόφαση που ελήφθη τις τελευταίες ημέρες δεν θα μπορούσε να είχε ληφθεί μήνες πριν.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο προκάτοχός του στο υπουργείο (σ.σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης) είχε άλλη αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει η Αριστερά όταν είναι κυβέρνηση, ενώ άσκησε κριτική στην αντίληψη κατά την οποία η Αριστερά πρέπει να είναι στη γωνία και αρνείται να βρεθεί στον αγώνα από όλες τις θέσεις, κάνοντας και συμβιβασμούς και βήματα μπροστά.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε την ανάγκη να υπάρχει ένα καθημερινό σχέδιο που επιδιώκει νίκες, για να αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Είπε ότι κατανοεί τους συντρόφους που αισθάνονται την ανάγκη να κουβεντιάσουμε, που ήθελαν να κάνουμε συνέδριο, για να συμπληρώσει πως η επιλογή του συνεδρίου πριν από τις εκλογές δεν θα εκπλήρωνε αυτή την επιθυμία.

«Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά σε όσους είναι απογοητευμένοι», επισήμανε και αναφέρθηκε στο ριζοσπαστικό μέρος της νεολαίας που, παρατηρεί ότι, απομακρύνεται.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here