Σκουρλέτης: Παρωχημένη και δογματική η πώληση του 17% της ΔΕΗ-Τεράστια νίκη ο δημόσιος ΑΔΜΗΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ  επανέλαβε ο απελθών υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου στον Γιώργο Σταθάκη, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί τη θέση του αυτή από οποιοδήποτε πόστο, στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης της Αριστεράς «πρέπει να ολοκληρωθεί με την άρνηση να πουληθεί το 17% της ΔΕΗ» και πρόσθεσε ότι το εν λόγω σχέδιο είναι «παρωχημένο και δογματικό» και έχει ξεπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα.

«Δεν υπογράψαμε καμία εντολή για την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ, τελεία και παύλα», είπε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που «κληρονόμησε» η κυβέρνηση από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το οποίο θέλουν οι δανειστές.

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιό του, ο νυν υπουργός Εσωτερικών είπε ότι τους τελευταίους 13 μήνες κέρδισε «μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές μάχες που είχε βάλει η κυβέρνηση ως στοίχημα, τη μάχη για τα δημόσια ηλεκτρικά δίκτυα και τον ΑΔΜΗΕ».

Όπως είπε, το σχέδιο του υπουργείου πολεμήθηκε μέσα και έξω για διαφορετικούς λόγους, αλλά «μπορέσαμε και μείναμε συνεπείς με βάση αυτό που λέγαμε όταν ξεκινάγαμε ότι θα καταθέσουμε σχέδιο και θα πείσουμε για την ορθότητα του σχεδίου τους θεσμούς».

«Για αυτές τις προσπάθειές μας κατηγορηθήκαμε ότι καθυστερούμε να κλείσουμε την διαπραγμάτευση και 2,7 δισ. δεν πέφτουν στην αγορά. Αυτήν την καυτή πατάτα την πήραμε στα χέρια μας κι έχουμε βάλει το νερό στο αυλάκι κάνοντας τις απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές στην αγορά ενέργειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι φεύγει από το υπουργείο «ικανοποιημένος, με το κεφάλι ψηλά». «Πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις θα συνεχίσουμε από ένα άλλο μετερίζι ώστε να λένε ότι η κυβέρνηση αυτή έδωσε τις μάχες της, δεν λιποτάκτησε και έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει».

«Πιο εύκολη είναι η δουλειά μου, αφού παραλαμβάνω από τον Πάνο Σκουρλέτη» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Σταθάκης και συμπλήρωσε πως οι στέρεες βάσεις αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη». Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε, «τεράστιας στρατηγικής σημασίας το ενεργειακό για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως συνολικά η ενέργεια βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε διεθνές επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here