Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες- Δεν συναντούν τον πρωθυπουργό, αυξάνουν τους αποκλεισμούς δρόμων

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οχι στη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο πάνω στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, απάντησαν σήμερα οι αγρότες των μπλόκων. Τόσο στη πανελλαδική συνάντηση της Θεσσαλονίκης όσο και το μπλόκο της Νίκαιας, διαμήνυσαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό παρά μόνο εφόσον αποσύρει τα προτεινόμενα μέτρα και ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση. Την ίδια στιγμή αποφάσισαν να αυξήσουν τη πίεση με μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς ακόμη και διαρκείας. 

Το μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε καθημερινούς 6ωρους αποκλεισμούς με τον Βαγγέλη Μπούτα να δηλώνει ότι δεν συζητά με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το Ασφαλιστικό.

Μετά από μια ώρα διαβουλεύσεων, οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από την διάσκεψη στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα και να μην συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Καλογιάννης αμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, ενώ δεν αποκλείεται και επ’ αόριστον αποκλεισμός του Εθνικού Οδικού δικτύου.

Μετά τη διάσκεψη στη Σίνδο, οι αγρότες αποφάσισαν επίσης καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εάν δεν αποσυρθούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Σήμερα λόγω της συζήτησης στη Βουλή θα κλείσουν τους δρόμους από τις 6-9 το βράδυ ενώ έδωσαν ραντεβού στις 28 Ιανουαρίου, στην Αgrotica.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here