Σκληρή γραμμή Σόϊμπλε εν μέσω διαπραγματεύσεων- Επανέφερε θέμα Grexit

Θέμα Grexit επανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ισχυρός άνδρας της Ευρωζώνης Βόλγκγκ Σόιμπλε. Την στιγμή που μόλις έχουν ξεκινήσει οι πιο δύσκολες και κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για την πρώτη αξιολόγηση, ο κ. Σόιμπλε βρήκε την ευκαιρία να επαναδιατυπώσει την πρόταση του για έξοδο της χώρας από το ευρώ με οικονομικά ανταλλάγματα-βοήθεια!

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θύμισε πως το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, σε αντάλλαγμα για “τεράστια” βοήθεια.

Η Ελλάδα είναι “δύσκολο” να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος,υποστήριξε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οπως φέρεται να δήλωσε,  το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν φαίνονται πάντως να αιφνιδιάζονται από τα νέα κατορθώματα του γερμανού υπουργού, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εκπρόσωποι ακραίων τάσεων στην Ευρώπη, θα επιδιώξουν να υπονομεύσουν τη αξιολόγηση και την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος με κάθε τρόπο. Αυτές οι προσπάθειες όμως όπως και οι προηγούμενες θα πέσουν στο κενό, επισημαίνουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here