Σκληρές μάχες στην Παλμύρα-Ο ISIS εισέβαλε ξανά στη αρχαία πόλη-Βομβαρδισμοί από ρωσικά και συριακά τζετ

Η αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν από την Τρίτη τζιχαντιστές του ISIS στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τις δυνάμεις του Συριακού στρατού ο οποίος δίνει μάχες για να μην χαθούν όλα τα προάστεια.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πλήρη κατάληψη της πόλης από τον ISIS αλλά σύμφωνα με τελευταία νέα, ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα, σφυρικοπούν τις θ΄σεις των τζιχαντιστών προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν από τα περίχωρα της Παλμύρας.

«Το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην Παλμύρα το Σάββατο και τώρα έχει καταλάβει το βορειο-δυτικό μέρος» είπε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μάχες με τον στρατό πραγματοποιούνται και στο κέντρο της πόλης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν και αντάρτες, οι οποίοι σημειώνουν ότι οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης (με εξαίρεση κάποια τμήματα στο Νότο).

Μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας από τον Συριακό στρατό πριν μερικούς μήνες, δεν συνεχίσθηκαν οι επιχειρήσεις προς τις ανατολικές περιοχές και τα όρη Ταρ, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των τζιχαντιστών που υποχώρησαν να ανασυνταχθούν και ν βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από περίχωρα της Παλμύρας.

Στη διάρκεια της κατάληψης της Παλμύρας, το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε αρκετά μνημεία. Δύο ναοί 2.000 ετών και μία αψίδα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ωστόσο μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης είχε παραμείνει άθικτο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here