Αρωμα… υπουργών στο σκάνδαλο Novartis

 

Σε σκάνδαλο πρωτοφανούς έκτασης εξελίσσεται η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, καθώς στο κύκλωμα διαφθοράς που χρηματοδοτούνταν με μίζες και στο οποίο βρίσκονταν πάνω από 4.000 γιατροί, δεκάδες διευθυντικά στελέχη νοσοκομείων, προμηθευτές και φορείς στον τομέα της Υγείας, φέρεται να εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»  απο το οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται απο το εσωτερικό κύκλωμα στα γραφεία της εταιρίας προκύπτει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις πρώην υπουργοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ακούγονται ανατριχιαστικές διαβεβαιώσεις πρώην στελέχους της Novartis για πιέσεις σε υπουργούς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους ενώ άλλο ανώτατο στέλεχος εμφανίζεται να “ασχολείται προσωπικά” με την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το FBI είναι σε γνώση του περιεχομένου του video, γνωρίζουν ότι ακούγονται ονόματα τεσσάρων πρώην υπουργών μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους το μεγαλοστέλεχος της Novartis επικαλείται λέγοντας πως θα παρέμβουν προκειμένου να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την εταιρεία.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχει ομολογία που εμπλέκει και πρώην πρωθυπουργό.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here