Σιωπητήριο ΝΔ, συστημικών ΜΜΕ για την υπόθεση Σαλμά- Εξηγήσεις από Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ- Εμπλοκή και Πατούλη

Διαστάσεις σκανδάλου αποκτά η υπόθεση των αχρείαστων ιατρικών εξετάσεων αρθροσκόπησης στο γόνατο, στις οποίες εμπλέκεται ο βουλευτής της ΝΔ, ορθοπεδικός Μ. Σαλμάς και το διαγνωστικό κέντρο του γαμπρού του, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Επικαλούμενος νέο, σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για εμπλοκή και του προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Ι. Πατούλη στην υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, μιλά ανοικτά πλέον για σκάνδαλο που αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα πλήττοντας την δημόσια υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που σιωπά, να δώσει εξηγήσεις, για τις αθλιότητες αυτές, όπως αναφέρεται.

Το ενδιαφέρον, αλλά απόλυτα εξηγήσιμο γεγονός, είναι ότι τα συστημικά ΜΜΕ, δεν βρίσκουν ούτε κουβέντα να πουν για το θέμα αυτό. Προφανώς δεν το αξιολογούν ως θέμα που θα μπορούσε να αφορά το δημόσιο συμφέρον και το ενδιαφέρον των πολιτών.

Η εμπλοκή του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, στο σκάνδαλο των παραπεμπτικών διαγνωστικής αρθροσκόπησης που χορηγούσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, δίνει νέα διάσταση στη μέθοδο διακυβέρνησης που άσκησαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΙΣΑ, ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη βεβαίωση λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, το οποίο συστεγαζόταν με το ιατρείο του Μ. Σαλμά και ανήκε στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη. Ωστόσο, η γνωμοδότηση αυτή αντίκειται στον σχετικό νόμο που περιγράφει τον κανονισμό λειτουργίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη στον ορισμό των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων!

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το να λεηλατούν το δημόσιο, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση κρίσιμων δομών για τους πολίτες όπως αυτή της δημόσιας υγείας. Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει, έστω και τώρα, εξηγήσεις για τις αθλιότητες αυτές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here