Σημαντική απόφαση: δόθηκε άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο γιατί στην πατρίδα του θα κινδύνευε

Η Yπηρεσία Ασύλου παραχώρησε άσυλο σε ιρανό ομοφυλόφιλο, αναγνωρίζοντάς του την  ιδιότητα του πρόσφυγα, αφού αν επαναπροωθείτο στην πατρίδα του, θα κινδύνευε  η ζωή του.

Παρά τους αργούς ρυθμούς τους πάντως, οι υπηρεσίες ασύλου δικαίωσαν το ρόλο τους, αφού πήραν μια απόφαση που διόλου δεν θα αρέσει στους άλλους Ευρωπαίους, μια που θα θεωρήσουν (ισως όχι άδικα) ότι θα ανοίξει τώρα «φάμπρικα» όπου όλοι θα δηλώνουν ομοφυλόφιλοι

Ο συγκεκριμένος πρόσφυγας είχε κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της αποφάσεως της Υπηρεσίας Ασύλου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • «Ο αιτών έχει βάσιμο φόβο δίωξης στο Ιράν λόγω της επίσημης θρησκείας της χώρας του, επειδή ανήκει σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα. Θεωρούμε ως εκ τούτου ότι έχει την ιδιότητα του πρόσφυγα».
  • «Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», δηλωσε ο ίδιος στην Εφημερίδα των Συντακτών «Επιτέλους νιώθω ελεύθερος για πρώτη φορά στη ζωή μου. Τώρα μπορώ να ζήσω χωρίς φόβο, χωρίς να περιορίζομαι από τις απαγορεύσεις της θρησκείας που με καταδίωκε και με ήθελε νεκρό. Μια χώρα με έχει δεχτεί, μπορώ να ζήσω όπως το ονειρευόμουν»
  • Στο Ιράν οι ομοφυλόφιλοι απαγχονίζονται (όπως στη φωτογραφία, όπου κρέμασαν ένα ζευγάρι το 2009)
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here