Σε 48ωρη απεργία η ΓΣΕΕ όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό στη Βουλή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ, την ημέρα της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.  

«Η ΓΣΕΕ, έχει λάβει ήδη απόφαση για 48ωρη γενική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν τα τεχνάσματα τελειώσουν και κατατεθεί στη Βουλή τελικό νομοσχέδιο, με χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης. Για τη Συνομοσπονδία και αυτά τα καταρχήν μέτρα (αναμένοντας τα χειρότερα), είναι ΑΔΙΚΑ, ΑΝΙΣΑ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, γι’ αυτό και ο αγώνας είναι μονόδρομος.»

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «επικοινωνιακό θέατρο» της κυβέρνησης, η οποία δίνει το νομοσχέδιο στη δημοσιότητα με το αμπαλάζ της δημόσιας διαβούλευσης επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάσει τους πολίτες για μέτρα που «ρίχνουν την ταφόπλακα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους και που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Η ΓΣΕΕδ διαφωνεί με τις περικοπές ύψους 1,8 δισ. που προβλέπονται στο μνημόνιο και κατηγορεί την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις, τακτικισμούς και δραματοποιήσεις εμφανιζόμενη ως σκληρά μαχόμενη απέναντι στους δανειστές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here