Σε τζιχάντ κατά Αμερικάνων και Ρώσων καλεί το Ισλαμικό κράτος

 

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(A.P)

Σε «Ιερό Πόλεμο» κατά Ρώσων και Αμερικανών καλεί το Ισλαμικό Κράτος τους μουσουλμάνους, κάνοντας λόγο για  «σταυροφορία» των δύο δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

«Νέοι ισλαμιστές, όπου κι αν βρίσκεστε, ξεκινήστε τζιχάντ εναντίον Ρώσων και Αμερικανών για τη σταυροφορία τους εναντίον των μουσουλμάνων» ανέφερε στο ηχητικό μήνυμα ο εκπρόσωπος του ISIS Αμπού  Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΗΠΑ και Ρωσία διεξάγουν ξεχωριστές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, με στόχο -όπως αναφέρουν- το ISIS, αν και η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει στόχο τη συριακή αντιπολίτευση, κι όχι μόνο το ISIS.

Στο ηχητικό μήνυμα ο Αντνάνι επιβεβαίωσε τον θάνατο Αμπού Μουτάζ Κουράσι, τον οποίο το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοτόπων  ταυτίζει με τον αξιωματούχο του ISIS Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαγιάλι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ τον Αύγουστο.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Χαγιάλι στις 21 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας τον ως τον δεύτερο στην διοικητική ιεραρχία της οργάνωσης.

Στο ηχητικό μήνυμα δεν γινόταν καμία αναφορά στον ηγέτη του ISIS αλ Μπαγκντάντι, για τον οποίο υπήρξαν πολλές εικασίες πριν από λίγες ημέρες, όταν χτυπήθηκε κομβόι του ISIS στο Ιράκ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here