Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Θα μπορούσε να είναι εικόνες και αναμνήσεις του παρελθόντος. Ομως είναι του παρόντος. Και δυστυχώς του μέλλοντος. Η είδηση που σπεύδουν όλοι να αναπαράγουν έχει ως εξής: Σε πολύ θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη-Καραμανλή. Μπορεί να αλλάζουν τα μικρά ονόματα, ωστόσο η οικογενειοκρατία που πολλοί κατήγγειλαν, ζει και βασιλεύει στην ΝΔ και την Ελλάδα του 2016.

Ο νέος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος παρακαλώ, Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος μιας από τις πιο μεγάλες πολιτικές οικογένειες της δεξιάς και του τόπου, συναντήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα με τον Κώστα Καραμανλή, επίσης γόνο μιας από τις παραδοσιακές πολιτικές οικογένειες. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση επίσης σε πολύ κλίμα και με τον προηγούμενο πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, «όπως πάντοτε άλλωστε», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τα «εν οίκω μη εν δήμω» ήταν δε η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε εάν τέθηκε το θέμα της στήριξης του κ. Καραμανλή στον κ. Μεϊμαράκη κατά την προεδρική κούρσα.

Συνάντηση και με Σαμαρά

Ακολούθησε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.

Οι επόμενες κινήσεις του προέδρου

Μετά τις επαφές αυτές, στις προτεραιότητες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η σύγκληση της ΚΟ, πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη. Άμεσα -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις επόμενες άμεσες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο ορισμός νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και νέου γραμματέα της ΚΟ, καθώς επίσης και εκπροσώπου Τύπου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει το τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τότε θα εκλεγεί και νέος γραμματέας του κόμματος μιας και ο κ. Παπαμιμίκος συμφωνήθηκε να παραμείνει στη θέση του έως το συνέδριο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here