Αρειος Πάγος: Σε νέα δίκη ο Σταύρος Ψυχάρης για το πόθεν έσχες

 

Σε νέα δίκη για τις δηλώσεις πόθεν έσχες την περίοδο 2010-2014 παραπέμπεται με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Σταύρος Ψυχάρης. Η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη.

Τον περασμένο Αύγουστο αναβλήθηκε επ’ αόριστον από το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη, για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, κατ’ εξακολούθηση, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του ΔΟΛ.

Αιτία, το γεγονός ότι στο κλητήριο θέσπισμα δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο κ. Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από πρόθεση (δόλο).

Ακολούθησε η άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνώνμ\ από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία έγινε δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 1553/2016 απόφασή του.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, είναι αυτονόητο ότι η παράβαση έγινε από πρόθεση, καθώς η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα δεν αφήνει περιθώριο άλλης ερμηνείας και δεν χρειαζόταν αυτό να γραφεί στο κλητήριο θέσπισμα του κ. Ψυχάρη.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here