Σε νέες επιθέσεις καλεί Βέλγος τζιχαντιστής: «Οι επιθέσεις στο Παρίσι έφεραν χαρά στους πιστούς”

«Απευθύνω ένα μήνυμα στα αδέλφια μου που έχουν μείνει πίσω: αδελφοί μου, να φοβάστε τον Αλλάχ και να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αδελφών εκείνων που έφεραν τα πάνω κάτω στη Γαλλία σε διάστημα λίγων ωρών».

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Βέλγος τζιχαντιστής, μιλώντας γαλλικά, καλεί σε νέες επιθέσεις. Ο ίδιος συστήθηκε με το πολεμικό του όνομα «Άμπου Κατάντα αλ Μπελζίκι» (ο Βέλγος), ενώ προσέθεσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους να κλάψουν αλλά έφεραν χαρά στους «πιστούς».

Στο βίντεο ο άνδρας αυτό έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με ένα λευκό μαντήλι και στέκεται μπροστά από άλλους κουκουλοφόρους μαχητές που κρατάνε αυτόματα όπλα. Το σήμα που διακρίνεται στο βίντεο δείχνει ότι μαγνητοσκοπήθηκε στην ανατολική Συρία, όπου το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει την επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ που συνορεύει με το Ιράκ.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό το οποίο μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών εμφανίζονται επίσης Τατζίκοι και Αλγερινοί μαχητές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here