«Σε λίγα χρόνια οι τζιχαντιστές θα μπορούν να ελέγξουν πυρηνικό σταθμό»

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του υπεύθυνου ασφαλείας του πυρηνικού σταθμού του Σαρλερουά στο Βέλγιο, ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, παραδέχθηκε ότι η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «πριν παρέλθουν πέντε χρόνια»!

«Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου «του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών», ανέφερε ο Ζιλ ντε Κερσόβ στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

«Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος εντός του Ισλαμικού Κράτους με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα», τόνισε ακόμη ο ντε Κερσόβ.

«Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον», πρόσθεσε.

Ήδη, λίγο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here