Σε κοινοπραξία του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και της τουρκικής Dogus καταλήγει το Χίλτον

Ανακοίνωση για τον «προτιμητέο επενδυτή» σχετικά με το ξενοδοχείο Χίλτον εξέδωσε η Alpha Bank, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., δηλαδή της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Χίλτον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τράπεζα αφού αξιολόγησε τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, επέλεξε ως «προτιμητέο επενδυτή» την κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.

H εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (Όμιλος Κωνσταντακόπουλου), είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Costa Navarino στη Μεσσηνία, ενώ η εταιρεία D-Marine Investments Holding B.V., αποτελεί θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου Dogus, και εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Alpha Bank, η τράπεζα έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της διαδικασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Alpha Bank:

«Η Alpha Bank ενημερώνει διά της παρούσας την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. («I.Ξ.E.») ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών («Δεσμευτικές Προσφορές») που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. («Διαδικασία»). Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή («Προτιμητέος Επενδυτής») την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here