Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Χώρις λεωφορεία Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή η συμπρωτεύουσα

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο Τρίτη 16 Αυγούστου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, έπειτα από τη σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σωματείου Εργαζομένων, μετά την δυσαρέσκειά τους από την απάντηση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη για συνάντηση στο τέλος του μήνα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν αποφασίσει για επίσχεση εργασίας και την Τετάρτη 17 Αυγούστου καθώς και την Παρασκευή 19 Αυγούστου, για την οποία ορίστηκε και νέα συνεδρίασης του Δ.Σ. του Σωματείου προκειμένουν να αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Κατά συνέπεια, χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, με εξαίρεση τη νυχτερινή γραμμή ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο, η οποία θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς και το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Τα δεδουλευμένα περισσοτέρων από δύο μηνών οφείλεται σε 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ με το συνολικό οφειλούμενο ποσό να ξεπερνάει τα 6 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης δηλώνει πως «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here