Σε εξέλιξη στη Βουλή η πρόταση σύστασης εξεταστικής της ΝΔ για το plan X

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σε συνθήκες έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή, η συνεδρίαση για το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του τρίτου Μνημονίου, της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και του Plan Χ.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συναινεί στη σύσταση της εν λόγω Επιτροπής, καθώς τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν την διαπραγμάτευση του 2015 έχουν ξεκαθαρισθεί επαρκώς και ο ελληνικός λαός έχει πλήρως ενημερωθεί για το τι συνέβη.

Στον πρώτο κύκλο της συζήτησης θα τοποθετηθούν οκτώ ομιλητές, ένας από κάθε κόμμα για 10 λεπτά, και στον δεύτερο δεκαπέντε ομιλητές συν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή του Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Σημειώνεται πως αυτή τη φορά θα κλείσει τη συζήτηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και όχι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι υποχρέωση του κ. Τσίπρα να συναινέσει στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζητά η ΝΔ» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη ο λαός να μάθει τι ακριβώς συνέβη.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here