Συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα κατά του ασφαλιστικού-Κορυφώνονται το απόγευμα

 

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματισθεί σήμερα στο κέντροτης Αθήνας κατά της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ηδη η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, έφτασε στο Σύνταγμα. Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται και στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος γίνεται η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το απόγευμα (18:00) τη διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι Δικηγόροι.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις».

Στην Ομόνοια συγκεντρώνονται αυτή την ώρα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στις 11 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση αντιεξουσιαστών έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις 12 πραγματοποιείται συγκέντρωση των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή.

Συγκέντρωση στην Ερμού πραγματοποιεί και το Συντονιστικό κατά του ανοίγματος των καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Τα μέτρα ασφαλείας-Κλειστό το κέντρο

Κλειστή είναι η οδός Ηρώδου Αττικού από το ύψος της Β.Σοφίας και κάτω, ενώ με απόφαση της αστυνομίας κλειστός παραμένει ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here