Σε δείπνο κρίνεται την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, η επιστροφή των θεσμών

Σε δείπνο εργασίας το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα είναι το ελληνικό ζήτημα, κρίνεται το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, θα καταβάλουν μια ύστατη προσπάθεια, να βρούν μια συμβιβαστική λύση στις διαφορές τους και οι οποίες αφορούν το δημοσιονομικό κενό που πρέπει να καλυφθεί και το ασφαλιστικό. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης από πλευράς ΔΝΤ θα μετάσχει ο επικεφαλής του γραφείου του Ταμείου στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν με ότι σημαίνει αυτό.

Το δείπνο κρίθηκε αναγκαίο μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να επιστρέψουν οι θεσμοί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Την ίδια ημέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ομιλητής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Το επόμενο επίσημο πολιτικό ραντεβού είναι το Eurogroup της Δευτέρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε για το θέμα ότι «τώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ να κάνει στροφή στον ρεαλισμό», εκτιμώντας ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup «θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

«Αναμένω να επιστρέψουν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ότι αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός, στην ίδια συνέντευξη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς, και αναφορικά με το χρόνο είπε ότι «το Πάσχα θα φέρει και την Ανάσταση στην οικονομία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here