ΣΕΠΕ: Εργατικές παραβάσεις στην αποσυναρμολόγηση της «ρόδας»

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ)

Έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας στην πλατεία Συντάγματος διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους Επιθεωρητές Εργασίας.

Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here