Σαμαράς: Ξενοφοβική ρητορική και καταστροφολογία

Του Χρήστου Ζέρβα

Ξενοφοβικός και «κινδυνολόγος» όσο ποτέ, ο αρχηγός της ΝΔ Α. Σαμαράς,  επένδυσε στην «καταστροφολογία», την «τρομολαγνεία» και την «ανασφάλεια» για να επιτεθεί στη κυβέρνηση και τις πολιτικές της σε όλους τους τομείς.

Μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ στη Πάτρα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στα βράχια και κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις «να πιέσουμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει ευρωπαϊκή πολιτική στην οικονομία και την ασφάλεια».

«Εμείς διώξαμε τα φαντάσματα του Grexit και η σημερινή κυβέρνηση τα επανέφερε» είπε, τονίζοντας ότι η χώρα θα μπορούσε σε ένα με ενάμιση χρόνο να έβγαινε από την κρίση με τις μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι έφεραν μέσα σε τρεις μήνες τη χώρα κοντά στο κακό» πρόσθεσε.

Εκτενής ήταν η αναφορά του κ. Σαμαρά στο μεταναστευτικό. Ο πρώην πρωθυπουργός, στηρίζει στο μεταναστευτικό μεγάλο μέρος των ελπίδων του, για διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής και ανάκαμψης της Ν.Δ καθώς και μια νέα πολιτική «επιστροφή» του ιδίου(μετά το κάζο της Πολιτικής Ανοιξης).

Για το λόγο αυτό, επιχειρεί να συσπειρώσει το συντηρητικό ακροατήριο, υιοθετώντας, χωρίς δεύτερη σκέψη την ρατσιστική ρητορεία της Χρυσής Αυγής αλλά το ξενοφοβικό λεξιλόγιο όλων των ακροδεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων.

Ετσι, δεν δίστασε να μιλήσει για «άοπλη εισβολή»  των προσφύγων στην χώρα(η Χ.Α θα του ζητά πνευματικά δικαιώματα), να επαναλαμβάνει τον όρο «λαθρομετανάστες» και να δικαιολογεί τα Κέντρα κράτησης, όπως αποκάλεσε τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» στα οποία στοιβάζονταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες.

Υπεραμύνθηκε επίσης των πολιτικών αποτροπής και επαναπρόωθησης των προσφύγων, που οδηγεί ακόμη και σε βίαιες μορφές δράσης, όπως αυτές που κατά κοινή ομολογία χρησιμοποιούσαν δυνάμεις του Λιμενικού στο Αιγαίο.

Όπως ο ίδιος είπε, το 2013 και το 2014 επαναπατρίσθηκαν (βίαια ή οικειοθελώς, δεν διευκρίνισε) περίπου 60.000 μετανάστες, περίπου όσοι επίσημα εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύθηκε έτσι και για  ένα ακόμη κατόρθωμά του, το ισοζύγιο εισαγωγής-εξαγωγής ανθρώπων.

Για το νέο κύμα προσφύγων που σαρώνει ολόκληρη την Μεσόγειο, ο κ. Σαμαράς θεώρησε αποκλειστικά υπέυθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανεύθυνη όπως θεωρεί πολιτική του. Όπως είπε, η κυβερνητική πολιτική των ανοικτών συνόρων εκλήφθηκε ως ανοικτή πρόσκληση από τους δουλέμπορους.

Βέβαια, το γεγονός ότι το ίδιο κύμα προφύγων «χτυπά» με μεγαλύτερη δριμύτητα την γειτονική Ιταλία, δεν φαίνεται να ανησυχεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλωστε η επιρροή του Αλ. Τσίπρα είναι πανευρωπαική…

Από τη πολιτική «ασφάλειας», στην οποία δίνει προτεραιότητα η ΝΔ, δεν μπορούσαν να λείψουν και οι αναφορές στο άσυλο και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση  ότι επανέφερε το «άσυλο της παρανομίας στα πανεπιστήμια» και πως κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ’ απελευθερώνοντας επικίνδυνους τρομοκράτες και δολοφόνους.

Ο κ. Σαμαράς, τέλος, «ξόρκισε» το ενδεχόμενο να διεξαχθούν νέες εκλογές, τονίζοντας ότι αυτές θα αποτελούν ομολογία αποτυχίας των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης και θα αποτελούν «εκλογές της δραχμής».

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here