Σαμαράς : Αποτύχατε σε όλα δραματικά και με πάταγο κύριε Τσίπρα

Μεγάλη ένταση στη Βουλή , κατά τη  διάρκεια της ομιλίας  του   Αντώνη Σαμαρά όταν βουλευτές του κόμματος  της ΝΔ διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορα της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μέσα σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων, η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη,   μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού. «Η ιστορική ευθύνη μιας τόσο σοβαρής συνεδρίασης απαιτεί απ΄όλους μας νηφαλιότητα» είπε ο κ. Τσίπρας . Παρακαλώ  μια διακοπή για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει για να συνεχιστεί η διαδικασία», είπε ο πρωθυπουργός.

Πριν την διακοπή της συνεδρίασης,  στην ομιλία του, ο  κ. Σαμαράς κατηγόρησε προσωπικά το  πρωθυπουργό ότι  απέτυχε.» Αποτύχατε  σε όλα » του είπε. Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Αθετήσατε και τις δύο προεκλογικές υποσχέσεις που δώσατε στο λαό. Αντί να φέρετε 11 δις ευρώ σε παροχές, προτείνατε 8 δις μέτρα.  Τα μέτρα που περιλαμβάνει  η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προβλέπουν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα  από το mail Χαρδούβελη, είπε.

Για το  δημοψήφισμα ο κ.Σαμαράς είπε: Η  πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη. Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος, είπε ο κ. Σαμαράς, δεν είναι αν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των δανειστών, αλλά αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Τόνισε ακόμα ότι το δημοψήφισμα αφορά μια πρόταση «που δεν υπάρχει πια».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here