Σαλαγιάννης για τα 190 εκ. ευρώ δανεικά και αγύριστα(;) του ΠΑΣΟΚ

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δανεικά κι αγύριστα φαίνεται ότι είναι, προς το παρόν, τα 190 εκ ευρώ που το ΠΑΣΟΚ έχει χρεωθεί με τραπεζικά δάνεια τα τελευταία χρόνια. Οπως κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλλαγιάννης, απαντώντας σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, για το πότε εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσει το χρέος του, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για κανένα δάνειο, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει η κρίση και ποια θα είναι τα ποσοστά κάθε κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Όπως σχολίσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, αν εκχωρείται το 60% της τακτικής χρηματοδότησης του κόμματος, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσίαμ οι οφειλές αυτές θα αποπληρωθούν σε… 499 χρόνια ενώ ακόμα και αν εκχωρηθεί ολόκληρη η χρηματοδότηση (τακτική και επιμορφωτική), τα δάνεια θα αποπληρώνονταν σε 250 χρόνια!

Ο κ. Σαλαγιάννης, παραδέχθηκε ότι, προ κρίσης, τα κόμματα δανείζονταν για να εξυπηρετήσουν τις υπερβολές και τις υπερβάσεις τους. Ωστόσο, παρατήρησε ότι και οι τράπεζες τροφοδοτούσαν αυτή τη νοοτροπία, χορηγώντας δάνεια με ευκολία.

«Οι τράπεζες μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό με επιβάρυνση τόκων και ποινών, της τάξεως των 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο» είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Αιχμές κατά Γιώργου Παπανδρέου για σπατάλες

Επίσης ο κ. Σαλαγιάννης, εξέφρασε την άποψη ότι το 2006 και το 2007, όντως θα μπορούσε να είχε γίνει περιορισμός των δαπανών του ΠΑΣΟΚ. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα, τη μεταφορά των γραφείων στην Ιπποκράτους με ενοίκιο 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, όταν σήμερα το ενοίκιο στην Χαριλάου Τρικούπη φτάνει ετησίως τα 35.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης ζήτησε να κατατεθούν στην εξεταστική επιτροπή οι συμβολαιογραφικοί τίτλοι κτήσης του κτηρίου της Κουμουνδούρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος μεταβίβασης και τα φορολογικά παραστατικά που δείχνουν ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι μεταβίβασης και δωρεάς και τα παραστατικά που δείχνουν ότι έχει πληρωθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here