Σακελλαρίδης: Συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο – κανένα πρόβλημα για μισθούς

ΦΩΤΟ: IN TIME

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι εταίροι μπορούν να καταλήξουν σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία ως τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου εξέφρασε -για μια ακόμη φορά- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Πιστεύουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί» υπογράμμισε ο κ. Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει η συμφωνία στο εσωτερικό του κόμματος τόνισε: «Για να φτάσει στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει περάσει απ’τον πρωθυπουργό. Και ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί συμφωνία που θα παρεκκλίνει από τη λαϊκή εντολή».

Για τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ διέψευσε ότι υπάρχει πρόταση για «πακετάρισμα» σε μία, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας.

Ο κ. Σακελλαρίδης ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται να υπάρξουν capital controls στις τράπεζες.

Είπε ακόμη ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις Μαΐου.

Σε ερώτηση από πού πηγάζει η αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες τη στιγμή που ασφαλιστικό και εργασιακά αποτελούν κόκκινες γραμμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους δανειστές, ενώ δεν έχει υπάρξει συμφωνία εδώ και τέσσερις μήνες, απάντησε: «Οι συνθήκες έχουν οδηγήσει σε ωρίμανση της κατάστασης, ώστε να επέλθει η συμφωνία στο χρονικό αυτό όριο».

Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία» εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εισερχόμενος σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here