Σήμερα το βράδυ βρέχει «Ωριωνίδες»

 

Σήμερα το βράδυ, θα βρέξει Ωριωνίδες. Τα μάτια στον ουρανό λοιπον για να απολαύσετε το υπερθέαμα της βροχής από «πεφταστέρια» του φθινοπώρου. Θα «χορέψουν» στο βόρειο ημισφαίριο που περιλαμβάνει και τη χώρα μας, δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι με κατεύθυνση προς την ανατολή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο βέβαια που ο κατά τόπους ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα, πράγμα πολύ αμφίβολο απόψε, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται κακοκαιρία.

Οι Ωριωνίδες, που πήραν το όνομά τους επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα, δημιουργούνται από την «ουρά» που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ. Δεκάδες μετέωρα -συνήθως γύρω στα 20 την ώρα- εισέρχονται και καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here