Σήμερα η 6η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης για σίτιση 145.330 δικαιούχων

Ενεργοποιείται σήμερα, Τρίτη, για έκτη φορά η Κάρτα Αλληλεγγύης και ποσό 16,29 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.330 δικαιούχους που θα λάβουν έτσι την 6η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης. Επίσης εντός της ημέρας θα γίνει η τέταρτη καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.424.864,49 ευρώ θα πιστωθεί στους 19.443 λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης αποτελεί την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 –220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Οσον αφορά την καταβολή του επιδόματος ενοικίου, αυτή εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, δεδομένου ότι το επίδομα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες, ενώ είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here