Ρωσικό υπ. Άμυνας: Τρίωρη καθημερινή ανακωχή για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι

Την εφαρμογή τρίωρης εκκεχειρίας στο Χαλέπι, κατά την οποία θα περνούν με ασφάλεια στην πόλη οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνα, με το συγκεκριμένο μέτρο να ξεκινάει την εφαρμογή του από αύριο Πέμπτη.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι «Η παύση στις εχθροπραξίες θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 13.00, τοπική ώρα. Όλη η στρατιωτική δράση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό θα σταματούν για αυτές τις τρεις ώρες», προσθέτοντας ότι «Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε οργανισμό να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι».

Ακόμη, ο στρατηγός Ρουντοσκόι σημείωσε ότι «Περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή», συμπληρώνοντας ότι έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Στίβεν Ο’ Μπράιεν δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει το ρωσικό σχέδιο για τρίωρη καθημερινή ανακωχή στο Χαλέπι, σημειώνοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν επαρκεί.

Ο κ. Ο’ Μπράιεν ανέφερε «Θα εξετάσω κάθε είδους πρόταση που επιτρέπει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», και στη συνέχεια διευκρίνησε πως «Για να διανεμηθεί βοήθεια σε όλους τους άμαχους, χρειάζονται δύο (οδικές) κατευθύνσεις και χρειάζεται να έχουμε στη διάθεση μας περίπου 48 ώρες κάθε εβδομάδα για να εισέρχεται επαρκής αριθμός φορτηγών μέσα στην πόλη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here