Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος αναχαίτισε αμερικάνικο στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε πως η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-27  από την βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.

Πρόσθεσε παράλληλα πως οι αξιωματούχοι συνομιλούν με τον πιλότο και επανεξετάζουν το περιστατικό για να καθορίσουν αν αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια συνάντηση αμερικανών και ρώσων αξιωματούχων σχετικά με πιο σοβαρές αναχαιτίσεις.

«Οι Ρώσοι πιλότοι ενήργησαν με αυστηρή προσήλωση στους διεθνείς κανόνες πτήσεων» επισήμανε ο Κονασένκοφ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here