Ρωσία: Παρατείνει την κατάπαυση αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι

ΦΩΤΟ: Ethnos

Δήλωση ότι θα παρατείνει την κατάπαυση των αεροπορικών επιθέσεων στο Χαλέπι για ένατη μέρα έκανε η Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός αξιωματούχου παρατηρητηρίου και πολιτικής άμυνας, τα τμήματα της διχασμένης πόλης στη Συρία που ελέγχονται από αντάρτες έχουν πληγεί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, είπε ότι ρωσικά και συριακά μαχητικά δεν είχαν καν πλησιάσει την κατεστραμμένη πόλη όταν η Ρωσία προχώρησε σε αναστολή των εχθροπραξιών.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν επαναληφθεί μετά το τέλος της εκεχειρίας το Σάββατο, και είχαν ως στόχο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Παρ’όλα αυτά, δεν υπήρξαν θάνατοι αμάχων.

Σύμφωνα με τον Ιμπραίμ Αμπού αλ Λάιθ, αξιωματούχο πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι, «Υπήρξαν πυροβόλα (…) και αεροπλάνα, η πόλη χτυπήθηκε από αρκετές επιθέσεις».

Το υπουργείο Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προέτρεψε από τη δική του μεριά τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση παύσης βομβαρδισμών, προκειμένου να εγγυηθεί την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό που πολιορκείται.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ επέρριψε ευθύνες για τη δυσκολία παράδοσης ανθρωπιστικού υλικού στο ανατολικό Χαλέπι και τις ομάδες που πολεμούν μαζί του, οι οποίοι εμποδίζουν την επιχείρηση παράδοσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here