Ρούσεφ: Πραξικόπημα η προσπάθεια αποπομπής μου

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ τις προσπάθειες για την αποπομπή της από το Κογκρέσο. Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει την μάχη της προωθώντας κοινωνικά προγράμματα, παρά την ύφεση και την κλιμακούμενη πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα, έπειτα από την απόφαση που έλαβε το κεντρώο κόμμα PMDB να αποχωρήσουν οι 6 υπουργοί του από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Μπραζίλια, ανακοινώνοντας το τρίτο μέρος του κυβερνητικού προγράμματος στέγασης, η Ρουσέφ επιτέθηκε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης πουπροσπαθούν να την εκδιώξουν, καθώς την κατηγορούν ότι παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα ώστε να διευκολυνθεί η επανεκλογή της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία Ibope, η δημοτικότητα της Ρουσέφ παραμένει σε ποσοστά που αποτελούν ιστορικό χαμηλό, με μόλις το 10% των βραζιλιάνων πολιτών να κρίνει «πολύ καλή» ή «καλή» την κυβέρνηση της Ρουσέφ, από το ιστορικό χαμηλό ποσοστό 9% στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το Δεκέμβριο.

Αντιθέτως, το 69% των ερωτηθέντων έκρινε «κακή» ή «πολύ κακή» την κυβέρνηση, από το ιστορικό υψηλό 70% της προηγούμενης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Εθνικής Βιομηχανικής Συνομοσπονδίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here