Ρουμπάτης για Τagesspiegel: Η ΕΥΠ δεν κάνει υποκλοπές χωρίς παραγγελία εισαγγελέα

 

 

Απάντηση στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Τagesspiegel του Βερολίνου, που εμπλέκει  στην υπόθεση της υποκλοπής και διαρροής των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου, την ΕΥΠ, έδωσε ο διοικητής της Γιάννης Ρουμπάτης.

Με μια λιτή δήλωσή του ο κ. Ρουμπάτης διαψεύδει εμμέσως πλην σαφώς ότι η ΕΥΠ  έχει εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς η διενέργεια υποκλοπών, με βάση τα ισχύοντα απαιτεί παραγγελία εισαγγελέα.

«Αποστολή της ΕΥΠ είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Η ΕΥΠ  λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών», αναφέρει ο κ. Ρουμπάτης.

Η Τagesspiegel του Βερολίνου υποστήριζε στο δημοσίευμά τους ότι «ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της ΕΥΠ, άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα, θα μπορούσε να είναι, ενδεχομένως, η πηγή της ‘διαρροής’, η οποία πλήττει το ούτως ή άλλως κλίμα ισχνής εμπιστοσύνης μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here