Ρίξτε τους φράχτες : 35 πόλεις στους δρόμους σήμερα κατά της ξενοφοβίας

Με συνθήματα » Ρίξτε τους φράχτες», «Οχι στα κλειστά σύνορα, » Οχι στον πόλεμο  στη Συρία», σήμερα  Σάββατο 19 Μαρτίου οκτώ πόλεις της Ελλάδας, δεκατέσσερις της Ευρώπης, δώδεκα της Αυστραλίας και μία της Μέσης Ανατολής θα διαδηλώσουν υπέρ εκατοντάδων χιλιάδων αλληλέγγυων στους εγκλωβισμένους στη χώρα μας πρόσφυγες .

Η πρωτοφανής κινητοποίηση είναι πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ  και γίνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μαρτίου. Συγκεκριμένα:

Στην Trafalgar Square στο Λονδίνο,  θα βρίσκονται η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, ο Λάρι Σάντερς, αδελφός του Μπένι, μαζί με επιζώντες του Ολοκαυτώματος, για να καταδικάσουν μαζί με τους συμπατριώτες τους την ξενοβοφία, το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τις εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ και τον φαύλο κύκλο του κακού που προξενεί ο πόλεμος στη Συρία.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 3 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, τη Μυτιλήνη, την Ξάνθη, το Βόλο, τα Χανιά το ραντεβού είναι μια ώρα νωρίτερα. Στη 1 το μεσημέρι θα ξεκινήσει στην Πάτρα και στα Γιάννενα.

Η πανελλαδική κινητοποίηση διαδόθηκε σαν τη φωτιά ακόμη και στην Πολωνία, απ’ όπου ο Φιλιπ Ιλκούσκι, από τη Συλλογικότητα Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, έστειλε στην Αθήνα την αλληλεγγύη του: «We are fighting the same enemy», μάς είπε. Η Πολωνία το Σάββατο θα είναι στο πόδι. Στο συλλαλητήριο μετέχουν τα κόμματα της Αριστεράς, οι Πράσινοι, τα συνδικάτα των δασκάλων και αντιρατσιστικές συλλογικότητες.

«Το Σάββατο θα είμαστε μαζί σας στο δρόμο», μας διεμήνυσε ο Τόνι Μπορέλι, από τους Ενωμένους Ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό Καταλονίας, προσθέτοντας: «Όχι στο ρατσισμό, όχι στην ισλαμοφοβία!». Στην Καταλονία θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο η Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα και οι αριστερές συλλογικότητες. Από την Αυστρία, όπου εκτιμήσεις θέλουν να συγκεντρώνεται στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 100.000 άνθρωποι, το χαιρετισμό του μας στέλνει ο Ντάβιντ Αλμπέιτς.

Στην πρωτοφανή αυτή κινητοποίηση της 19ης Μαρτίου υπέρ των προσφύγων και των ανοικτών δρόμων θα μετάσχουν ακόμη η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Σκωτία, η Ουαλία. Στο δρόμο θα βρίσκονται επίσης η Αυστρία, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Κύπρος, ο Λίβανος, η Μελβούρνη, το Σίδνευ κ.ο.κ. Στην Κωνσταντινούπολη την πρωτοβουλία θα «σηκώσουν», όπως φαίνεται, οι κουρδικές οργανώσεις.

«Οι Έλληνες προσπαθούν. Η κυβέρνησή τι κάνει; Η Ευρώπη τι κάνει; Το Αφγανιστάν έχει 45 χρόνια πόλεμο. Η Συρία 5 χρόνια. Οι Ταλιμπάν και το ISIS έχουν γίνει σήμερα πολύ πιο ισχυρά. Εγώ, 16 χρόνια στην Ελλάδα, είμαι με κόκκινη κάρτα. Ντρέπομαι! Είμαστε άνθρωποι! Να σταματήσει ο πόλεμος και να ανοίξουν τα σύνορα», τονίζει ο Ζαχέρ Μοχάμαντ, πρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας στη χώρα μας.

Στο συλλαλητήριο στις 19/3 συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι ΑΔΕΔΥ, ΕΙΝΑΠ, ΠΕΝΕΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΤΕΡ, η ΑΣΚΤ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, το Πανελλήνιο Σωματείο εκτάκτου προσωπικού ΥΠΠΟΑ, τα Σωματεία εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου, Γεννηματά, Αγ.Ολγα, σωματεία εργαζομένων πολλων Δήμων, Διδασκαλικοί Σύλλογοι, ΕΛΜΕ, το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών Αθήνας, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο Ελληνομπαγκλαντεσιανός Συλλογος, οι Κοινότητες Σενεγάλης, Γουινέας, Αιγύπτου, ο Σύλλογος Αποδήμων Σύρων στην Ελλάδα, η Κίνηση Ατόμων με αναπηρία, η Μηδενική Ανοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here