Ρεπουμπλικάνος βουλευτής δηλώνει ότι θα ψηφίσει Χίλαρι

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής στο Κογκρέσο, Ρίτσαρντ Χάνα έγινε ο πρώτος βουλευτής που αποδοκιμάζει ευθέως και δημόσια τον υποψήφιο του κόμματός του, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τον «ακατάλληλο» για την ηγεσία και τονίζοντας ότι θα ψηφίσει την αντίπαλο, υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η δήλωση του Χάνα ήρθε έπειτα από μέρες της διένεξης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Τραμπ και της οικογένειας του αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη, Χουμαγιούν Καν, ο οποίος έχασε τη ζωή του πολεμώντας στο Ιράκ.

Με άρθρο γνώμης, ο αντιπρόσωπος της Νέας Υόρκης Χάνα, αναφέρθηκε στις επιθέσεις του Τραμπ στους γονείς του Χουμαγιούν Καν, χαρακτηρίζοντας τον υποψήφιο «ιδιαίτερα προβληματικό, «αμετανόητο» και «εγωπαθή».

«Για μένα, δεν αρκεί απλά να αποδοκιμάσω τις δηλώσεις του: Είναι ακατάλληλος για να υπηρετήσει το κόμμα μας και δεν μπορεί να ηγηθεί αυτής της χώρας» έγραψε ο Χάνα σε επιστολή του που αναρτήθηκε στο syracuse.com, τον ιστότοπο της εφημερίδας Post-Standard στην Νέα Υόρκη.

«Ενώ διαφωνώ μαζί της σε πολλά ζητήματα, θα ψηφίσω την κυρία Κλίντον. Θα είμαι αισιόδοξος και ανένδοτος στην πεποίθηση μου ότι το να είσαι ένας καλός Αμερικάνος που αγαπά την χώρα του είναι πολύ πιο σημαντικό από τα κόμματα είτε την νίκη ή την ήττα. Έχω εμπιστοσύνη ότι μπορεί να ηγηθεί», συμπλήρωσε ο Χάνα που αποσύρεται από την Γερουσία  και δεν αναζητεί την επανεκλογή του

Ενώ κάποιοι βουλευτές δεν έχουν στηρίξει έμπρακτα τον Τραμπ, ο Χάνα έγινε ο πρώτος που δήλωσε πως θα ψηφίσει την Κλίντον στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

 

Στον απόηχο της διένεξης του Τραμπ με τους Καν, ο επικεφαλής της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μακ Κόνελ και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν εξέφρασαν επίσης την υποστήριξη τους στην οικογένεια του Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη. Ακόμη όμως, οι υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές δεν έχουν αποσύρει την υποστήριξη τους στον Τραμπ, ως τον εκλεκτό του κόμματος για τις εκλογές του Λευκού Οίκου.

 ΑΠΕ/Reuters
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here