Ρέντσι: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσω τον Τσίπρα

 

ΦΩΤΟ: IN TIME

«H σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα θετική. Θεωρώ ότι η προσπάθειά του είναι σοβαρή» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κάνοντας έναν «μίνι» απολογισμό για τα δύο χρόνια πολιτικής διακυβέρνησης. 

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να τον βοηθήσω. Κατά την τεταμένη σύνοδο του Ιουλίου εμείς ταχθήκαμε με την Ελλάδα, με την Ευρώπη, διότι χωρίς τη χώρα σας, η Ευρώπη θα έχανε μια ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά».

«Ελπίζω ο Αλέξης να δεχθεί να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του ίδιου» πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι.

Στέλνοντας την ίδια στιγμή μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επιστρέψει στην πολιτική και είναι απαραίτητη μία νέα στρατηγική για την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Δεν ετοιμάζουμε καμία μηχανορραφία κατά της Ευρώπης. Οι τεχνοκράτες, όμως, που δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα δεν μπορούν να μας πουν τώρα πώς πρέπει να τα λύσουμε» είναι το μήνυμα του Ιταλού πρωθυπουργού, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η Ευρώπη χρειάζεται την επιστροφή της πολιτικής. Θα προτείνουμε την υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού σχεδίου Μάρσαλ για την στήριξη των παιδιών και των εφήβων» δήλωσε για να προσθέσει ότι η χρειάζεται μία νέα στρατηγική για την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία «δεν θα επικεντρώνεται στις ανάγκες κάποιων ισχυρών χωρών, αλλά θα λαμβάνει υπόψη της το γενικό συμφέρον».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here