Ρεκόρ συμμετοχών στους Αγώνες δρόμου παιδιών για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Περισσότερα από 4.500 παιδιά, μαθητές του δημοτικού θα τρέξουν στην διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, λίγο πριν από την εκκίνηση των ενηλίκων μαραθωνοδρόμων. Πρόκειται για ρεκόρ συμμετοχών, καθώς πέρυσι είχαν πάρει μέρος περίπου 3.500 ανήλικοι δρομείς.

Επτά Δήμοι της Αττικής, με την συνεργασία και τον συντονισμό του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνουν αυτούς τους αγώνες, σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Οι Δήμοι που συμμετέχουν είναι: Μαραθώνας/Νέα Μάκρη, Ραφήνα/Πικέρμι, Σπάτα/Αρτέμιδα, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Φιλοθέη/Ψυχικό. Τα παιδιά θα τρέξουν 350 εως 1000 μέτρα, ανάλογα με την διαδρομή και οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 4.250.

Ο ΣΕΓΑΣ, παρέχει στους μικρούς δρομείς, τα μετάλλια, τα διπλώματα και τα νεράκια που θα χρειαστούν. Άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των Δήμων, θα καθοδηγούν τα παιδιά.

Άλλοι 1.000 μικροί δρομείς, από τις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, θα έχουν την εμπειρία να τερματίσουν σε ένα γεμάτο Παναθηναϊκό Στάδιο, ελάχιστα λεπτά πριν από τον τερματισμό των αθλητών του Μαραθωνίου.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν στον «Αγώνα 1.200 μέτρων, Εθνική Τράπεζα» που θα έχει αφετηρία έξω από τη Βουλή, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στις 10:25.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here