Ρατσιστικό κίνημα στη Σάμο, ζητά να φύγουν οι πρόσφυγες από το νησί

 

Μια κίνηση με ξενοφοβικό, ρατσιστικό χαρακτήρα, υπό το όνομα Σάμος -SOS’, που έχει στόχο μια καθαρή Σάμο από πρόσφυγες, δημιουργήθηκε στο νησί, προκαλώντας την αντίδραση και την καταγγελία των δημοκρατικών πολιτών.

Επικεφαλής της κίνησης, όπως γράφει το Σαμιακό Βήμα, είναι ο πολιτικός μηχανικός Β. Βασιλείου ενώ μετέχει και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Πέτρος Γρύλλος.

«Θέλουμε μια Σάμο καθαρή και ελεύθερη, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας, η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της μια ετερόκλητη συμμαχία από «ανησυχούντες» πολίτες και πρώην τοπικούς παράγοντες -μεταξύ αυτών και δύο πρώην δημάρχους-, αλλά και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Προτεραιότητά μας είναι οι πρόσφυγες να φύγουν από τη Σάμο για εθνικούς λόγους», υποστηρίζουν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μουσουλμανικής μειονότητας στο νησί.

«Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, που βρίσκεται στην πόρτα της Τουρκίας, να εγκατασταθεί η μαγιά και το δόλωμα για μελλοντικές διεκδικήσεις της Τουρκίας. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο να γίνει τζαμί, ούτε επίσημο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Δεν θα δεχτούμε στη Σάμο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη Αλβανικού μουσουλμανικού στοιχείου, να υπάρξει μουσουλμανική μειονότητα», αναφέρουν.

Η κίνηση, που φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε παράταξη που θα παίξει ρόλο στα κοινά της Σάμου, πραγματοποίησε ανοικτή συγκέντρωση πριν από λίγες μέρες.

Το καλοκαίρι οι ίδιοι άνθρωποι πρωτοστατούσαν σε δηλώσεις και εκδηλώσεις κατά των προσφύγων. Μάλιστα σε μια περίπτωση, απαγόρευσαν σε προσφυγόπουλα να κάνουν μπάνιο σε μια τουριστική παραλία, για να μην ενοχλήσουν τον κόσμο!

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για προσπάθεια να ξεσηκωθεί ένα ξενοφοβικό – ρατσιστικό κίνημα κατά των προσφύγων και μεταναστών, καταγγέλλοντάς την ως ενέργεια που υποθάλπει «φασιστικές μεθοδεύσεις χρυσαυγίτικης προέλευσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Σάμου αντέδρασε με μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ.: μόνο η παράταξη του ΚΚΕ ψήφισε παρών), για τη διοργάνωση μιας συντεταγμένης, ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για τα υπαρκτά προβλήματα του Προσφυγικού, που θα απομονώνει ακραίες συμπεριφορές.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλα έκαναν οι άνθρωποι και εχουν απόλυτο δίκιο. Δικαίως δεν θέλουν στο νησί τους ισλαμοταλιμπαν μεταναστες, όλη τη σαρα Και τη μαρα απο τα βάθη της Ανατολής που εχει κουβαληθει με το τσαμπουκά και καθημερινα καίνε ρημάζουν κλέβουν και τωρα τελευταία βιαζουν. Μπράβο στους κατοίκους της Σάμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here