Ρατσισμός στη Βόλβη: Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Εισαγγελική παρέμβαση για όσα συμβαίνουν με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης και την απόφαση πολλών γονέων να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ζητά ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Οι γονείς μην στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρούν στην εκπαίδευση προσφυγόπουλων σε απογευματινές τάξεις και σε ώρες που δεν έρχονται σε επαφή με τα παιδιά τους τους.

«Θα δούμε τι θα γίνει και την Πέμπτη και αν συνεχιστεί η αποχή θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα» δήλωσε στην εφημερίδα Έθνος ο κ. Ανανιάδης, επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως «η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική με βάση τον νόμο».

Ο κ. Ανανιάδης απέστειλε ήδη από χθες, Τετάρτη, στον εισαγγελέα την έγγραφη απόφαση των γονέων για την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία δεν ελήφθη από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων (αυτός δεν υφίσταται καθώς έχουν παραιτηθεί τα 4 από τα 7 μέλη του), αλλά από μια άτυπη πενταμελή επιτροπή γονέων.

«Περιμένω την παρέμβαση του εισαγγελέα για τρεις λόγους: Για το άκυρο της απόφασης, για την υποχρεωτικότητα του σχολείου, αλλά και για τα όσα ρητά προβλέπονται στον αντιρατσιστικό νόμο» τόνισε ο κ. Ανανιάδης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here