Ρίο: Αστυνομικοί διέλυσαν ψεύτικη φαβέλα στην Κόπακαμπάνα

Με πρόσχημα ότι η ψεύτικη, συμβολική φαβέλα που είχαν στήσει ακτιβιστές στην Κοπακαμπάνα εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία, οι δυνάμεις ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, απαίτησαν οι διαδηλωτές να απομακρύνουν την εγκατάσταση.

Έπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκεσαν μια ώρα, η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει την εγκατάσταση, που οι ακτιβιστές σχεδίαζαν να μείνει εκεί ως το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακτιβιστές κάθισαν στην αμμουδιά –πολλοί με ταινία στα στόματα, για να συμβολίσουν τη φίμωση των αποκλεισμένων του Ρίο– καθώς οι φρουροί διέλυαν τις ξύλινες παράγκες πλάι στους Ολυμπιακούς Κύκλους, το σύμβολο των αγώνων που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες στην παραλία.

Ο δήμος του Ρίο παρέπεμψε για σχόλια στην Εθνοφρουρά, η οποία δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναζήτησε κάποιον εκπρόσωπό της για να σχολιάσει.

«Θέλαμε να δείξουμε την πραγματικότητα στις φαβέλες του Ρίο, τους αρουραίους, τις παράγκες, τα πτώματα που καλύπτονται με σακούλες σκουπιδιών, τις αδέσποτες σφαίρες», είπε ο Κόστα.

Ακτιβιστές της οργάνωσης Rio de Paz, που χρησιμοποιεί την τέχνη για να αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα όπως η βία σε βάρος των γυναικών ή η δημόσια ασφάλεια, έστησαν ψεύτικες παράγκες, έφτιαξαν έναν ανοιχτό υπόνομο και κάρφωσαν μια βραζιλιάνικη σημαία γεμάτη τρύπες από σφαίρες στην παραλία τις πρώτες πρωινές ώρες χθες.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here