Ρήγας προς ομάδα 53+: Να είμαστε όλοι προσεκτικοί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Συστάσεις προς τα μέλη της ομάδας των 53 στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι περισσότεροι προσεκτικοί απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, μετά την τελευταία παρέμβασή τους στην οποία τάσσονται κατά της παραμονής πάση θυσία στη κυβέρνηση.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό, πλουραλιστικό κόμμα, αλλά να είμαστε όλοι προσεκτικοί… Στόχος της εσωτερικής τρόικας είναι να πέσει η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «είναι σεβαστές οι σκέψεις, αλλά έχουμε ομόφωνες αποφάσεις και στην ΠΓ και στην ΚΕ, δεν θα τους περάσει». «Έχουμε κυβέρνηση τετραετίας που θα φέρει τις απαιτούμενες αλλαγές στον τόπο» τόνισε.

Οι 53 και ο Τσακαλώτος

Οι 53 ανέφεραν στο κείμενό τους πως «δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου». Το θέμα είναι ότι στην ομάδα αυτή μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος διεξάγει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και τη συμφωνία, με αποτέλεσμα πολλοί να εκτιμούν ότι αποτελούσε κι μια προειδοποιητική βολή του υπουργού ενόψει όσων έρχονται.

Ο κ. Ρήγας μιλώντας ακόμη για τη διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Μπορεί να υπήρξε και μια ολιγωρία από εμάς τον Οκτώβριο, αλλά ήταν μικρή, οι καθυστερήσεις από τους θεσμούς είναι μεγαλύτερες» πρόσθεσε.

«Αν νομίζουν ότι με πλασματικά στοιχεία μπορούν να πλήξουν τη συμφωνία τότε επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής» πρόσθεσε.

Τέλος, έκανε λόγο για «εμμονή από το ΔΝΤ σε πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Όπως διευκρίνισε το θέμα των μέτρων «κάβα» θα πρέπει να συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here