Ρήγας: Καμία ανοχή στα νεοναζιστικά μορφώματα-Ατυχείς οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου

«Καμία ανοχή δεν υπάρχει στα νεοναζιστικά μορφώματα» από τον ΣΥΡΙΖΑ που η διαχρονικά μάχεται ενάντια στο νεοναζισμό, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, προσθέτοντας ότι είναι προσβλητική και επικίνδυνη η συζήτηση που έχει ανοίξει για τη Χ.Α

Χαρακτήρισε μάλιστα «ατυχείς» τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου προσθέτοντας ότι «τον αδικούν ιδιαίτερα, καθώς έχει μια πορεία στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, όσο και αν διαπνέονται από μια αντίληψη επιστημονικότητας, «δεν δικαιολογούνται από έναν άνθρωπο που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης και τον αδικούν».

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά και συνειδητά παραμένει εδώ και δεκαετίες από την ιστορική του διαδρομή στο αποφασιστικά μαχητικό τμήμα του αγώνα  ενάντια στο νεοναζισμό. Ο νεοναζισμός είναι επικίνδυνος και βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη με την άνοδο της ακροδεξιάς εξαιτίας αυτών που «παίζουν με αυτή την αντίληψη».

Απόλυτα κατηγορηματικά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «καμία ανοχή σε αυτά τα μορφώματα και δεν υπάρχει καμία διάθεση ούτε να τα ακουμπήσει κανείς, ούτε να τα προφυλάξει κανείς».

Ενδεικτικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε την περίοδο του προσφυγικού και την μάχη που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση για να μην καλλιεργηθεί ξενοφοβία και αντιλήψεις κλειστών συνόρων.

«Όλη την περίοδο του προσφυγικού που επιχειρήθηκε με το λόγο και πολλών δημοκρατικών πολιτών για παράδειγμα από τη Ν.Δ. να διαμορφωθεί μια ρητορεία που διευκόλυνε τα μορφώματα αυτά και τη  Χ.Α.» η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησης ήταν τέτοια που κατάφερε να μην συμβεί ότι γίνεται, σε όλη την Ευρώπη, η φοβία και μία αντίληψη που ευνοεί την άνοδο των ξενοφοβικών, φασιστικών μορφωμάτων και εκφράζεται με τη λογική των κλειστών συνόρων.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κάποιοι στην Ευρώπη παίζουν παιχνίδια στην πλάτη της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας ενώ υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία «δεν αντέχει άλλα μέτρα» και η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει σε νέα μέτρα.

Γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση και η κυβέρνηση την κάνει με έντιμο τρόπο τόνισε ο κ. Ρήγας. Τι εννοεί η Ν.Δ. όταν λέει ότι θα μειώσει τους φόρους; αναρωτήθηκε εξηγώντας ότι εννοεί λιγότερη φορολογία για τις επιχειρήσεις και απολύσεις. Κατηγορεί υποκριτικά την κυβέρνηση ότι συστήνει κομματικό κράτος, τη στιγμή που λειτουργεί με 40% λιγότερο επιστημονικό προσωπικό απ’ ότι εκείνη όταν ήταν στην κυβέρνηση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here