Ρέντσι: Ορχήστρα Τιτανικού θυμίζουν οι Βρυξέλλες

Η ΕΕ «κάνει σαν την ορχήστρα του Τιτανικού» υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, επικρίνοντας την στάση των Βρυξελλών απέναντι στις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, ο Ρέντσι τονίζει ότι η Ιταλία «είναι σε θέση πλέον να καλέσει τους εταίρους της να αλλάξουμε τις λανθασμένες, γραφειοκρατικές προσεγγίσεις».

Οπως αναφέρει, «αν και οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ρώμη δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, οι υπόλοιποι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της».

«H Ιταλία δεν έλυσε όλα τα προβλήματά της, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια απέδειξε ότι όλα είναι δυνατά», συμπληρώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ιταλός πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει προσπάθεια να ισχυροποιήσει το ρόλο της Ρώμης και στην ΕΕ και στο εξωτερικό -η Λιβύη είναι το βασικότερο πεδίο- και, όπως αναφέρει το πρακτορείο, αυτό που προτείνει ο Ρέντσι είναι η ΕΕ να ακολουθήσει τον «ιταλικό πραγματισμό» και να χρησιμοποιήσει τα οικονομικά και στρατιωτικά της μέσα όπου μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας τα ελλείμματά της αλλού.

Αναφερόμενος, τέλος, σε άλλες χώρες μέλη της Ένωσης, ο Ρέντσι τονίζει: «μια χώρα καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες με την προσφυγική κρίση, μια άλλη σε ένα χρόνο έχει εκλογές, μια άλλη ακόμη έχει επικεντρωθεί στο δημοψήφισμα και υπάρχει και μία χώρα που είναι χωρίς κυβέρνηση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here