Π. Σκουρλέτης: Πολιτική λύση-Παράλογοι οι δανειστές

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

«Ματαιοπονούμε, θα έλεγε κανείς, το να καθόμαστε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με ένα χαρτί και ένα μολύβι και να συζητάμε πάνω από συγκεκριμένες προτάσεις… Αυτό το οποίο απαιτείται σήμερα είναι να υπάρξουν πολιτικές προσεγγίσεις εκατέρωθεν. Αν, δηλαδή, οι δανειστές μας θέλουν να υπάρξει μία λύση, η οποία δεν θα είναι ένας επώδυνος και ταπεινωτικός συμβιβασμός για την Ελλάδα -που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός-, ή όχι. Αυτό είναι το ερώτημα…».

Mε αυτό τον τρόπο, σχολίασε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, τις συνεχιζόμενες συνομιλίες των εταίρων με την κυβέρνηση.

«Υπάρχει μία παράλογη εμμονή στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων, ζητήματα που -όπως καταλαβαίνουν όλοι- δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο και επιβεβαίωσε ότι οι δανειστές θέτουν θέμα ομαδικών απολύσεων, ζητούν να μην προχωρήσει η ρύθμιση για την 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό, ενώ επιθυμούν περικοπή  συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών.

«Επιβάλλεται πλέον η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι ίσως θα έπρεπε να διακοπούν οι συνομιλίες στο πλαίσιο του Brussels Group και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here