Ομολογία Καμμένου: Το ΝΑΤΟ θα στέλνει πίσω στη Τουρκία τους μετανάστες!

Οριστική λύση στο θέμα της μετανάστευσης θα προσφέρει, σύμφωνα με τον Ελληνα υπουργό Αμυνας,  η συμφωνία των μελών του ΝΑΤΟ για ενεργή ανάμιξή των πλοίων της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση των διακινητών στο Αιγαίο.  Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η απόφαση της συνόδου των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες οι νατοϊκές δυνάμεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο και στην ακτογραμμή της Τουρκίας θα διασφαλίσουν ότι όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται θα πηγαίνουν κατευθείαν πίσω στην Τουρκία.

Με τη δήλωση αυτή, ο υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει το σενάριο, ότι τον ρόλο του «κακού μπάτσου» που αναλαμβάνει να καθαρίσει στο Αιγαίο κάνοντας τη βρώμικη δουλειά και επαναπροωθώντας όσους πρόσφυγες-μετανάστες καταφέρουν από εδώ και πέρα να περάσουν από το «δίχτυ των πολεμικών πλοίων» και να φτάσουν στα ελληνικά νησιά, αναλαμβάνει η ναυτική νατοική δύναμη.

«Είναι απόλυτα ξεκάθαρο, από την κοινή δήλωση, ότι ο σκοπός αυτής της δύναμης είναι να σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες εκείνων που διακινούν ανθρώπους», συμπλήρωσε ο έλληνας υπουργός.

Σεβασμός στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι από όλους τους εταίρους υπάρχει πλήρης σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και των συνόρων. Όπως είπε, «είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι στις δυνάμεις που θα συμμετέχουν στη νατοϊκή ομάδα, η Τουρκία θα επιχειρεί μόνο εντός τουρκικών υδάτων και τουρκικού εναερίου χώρου και η Ελλάδα εντός των ελληνικών υδάτων και του ελληνικού εναερίου χώρου».

 

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό ότι διασφαλίζεται πλήρως η έρευνα και η διάσωση και αναγνωρίζεται η κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτό.

Σε δεύτερη φάση, πρόσθεσε, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που είναι και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτή την απόφαση, ξεκινούν να κινητοποιούν και τη Frontex, προκειμένου αντί να επιχειρεί στα ελληνικά νησιά να επιχειρεί πλέον στην παραμεθόριο της Τουρκίας, μετά τη μετατροπή της σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή.

Καταλήγοντας, ο ΥΕΘΑ επέμεινε στην άποψή του ότι «η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here