Πόρτα σε Ρέντσι, από Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

 

Την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούν στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. 

Ωστόσο στους συμμετέχοντες, έως τώρα, δεν συμπεριλαμβάνεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος συμμετείχε σε πρόσφατες ανάλογες συναντήσεις και πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με το Ansa, o κ. Γιούνκερ, ο κ. Ολάντ και η κ. Μέρκελ θα έχουν συνάντηση και με την ηγεσία των Ευρωπαίων βιομηχάνων.

Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της διαφοροποίησης του Ματέο Ρέντσι από την ακολουθούμενη πολιτική της ΕΕ όσον αφορά το μεταναστευτικό και τον τερματισμό της λιτότητας, σημεία που η Ρώμη θεωρεί θεμελιώδη για μια νέα κοινωνική και θελκτική Ευρώπη. Ο Ματέο Ρέντσι, αρνήθηκε να δώσει κοινή συνέντευξη με τους Μέρκελ, Ολάντ στη Μπρατισλάβα, λέγοντας ότι διαφωνεί με τα αποτελέσματα της συνόδου και εκφράζοντας φόβους για τη πορεία της Ευρώπης.

Πρόσφατα μάλιστα επιτέθηκε με ειρωνικό τρόπο και στον κεντρικό γερμανό τραπεζίτη Γιάνς Βάιντμαν, Φαίνεται ότι στο Βερολίνο, δεν του συγχωρούν αυτή την απείθεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here